Domeniile Misevi

Misevi este visul a doi tineri vranceni ce au crescut avand grija de via parintilor lor. Inca din copilarie isi doreau sa duca mai departe traditia familiei si visau ca intr-o zi sa detina impreuna crama lor.

O Uniune a Terroir-ului Vrâncean

Povestea noastră începe în urmă cu sapte decenii, atunci când stra-bunicii nostrii își împartășeau cunoștințele și pasiunea pentru acest meșteșug străvechi.

Erau vremuri când timpul se scurgea mai încet, iar generația lor cu mâinile înnodate de rodul viței de vie, își învățau copii tainele vinificației.

Stra-bunicii nostii stiau ca fiecare bob de strugure ascunde o poveste, iar vinul obtinut din acestea avea sa le lege numele de glia strămoșească. Preluând din generație în generație acest meșteșug astăzi am ajuns să facem cunoscut numele de Domeniile MISEVI, ducând tradiția mai departe.

Încet, încet a trebuit să preluăm noi acest meșteșug și să-l ducem mai departe ca produsul familiei noastre să ajungă la cât mai mulți iubitori de vinuri si tradiție.

Iar pentru a reuși acest lucru am plecat din Vrancea pentru a urma studii de specialitate in viticultură si oenologie. Revenind acasă în urmă cu 3 ani după absolvirea lor am început sa lucrăm intens pentru ca tradiția să poată fi inbinată cu inovația.

Podgoria Panciu:

Cea mai mare din Vrancea, se remarcă prin cele 9.500 de hectare de viță de vie și istoria sa bogată.  Podgoria Panciu se bucură de un climat temperat-continental, cu influențe ale maselor de aer scandinavo-baltice din nord și maselor de aer cald mediteraneo-tropicale din sud. Solurile sunt diverse, de la castanoziomuri la cernoziomuri, oferind condiții excelente pentru cultivarea strugurilor de înaltă calitate.Emblema vinurilor din Podgoria Panciu reflectă trecutul și viitorul zonei.

Fiecare sticlă Misevi din Podgoria Panciu păstrează tradiția viei vrâncene și îți oferă o călătorie sensorială în inima regiunii viticole.

Podgoria Cotești:

Cu o istorie ce depășește 600 de ani, Podgoria Cotești se remarcă prin solurile alcătuite din straturi de prundiș și pietriș. Conceptul de terroir include factori precum solul, expunerea la soare, numărul de zile însorite, temperatura medie anuală și cultura viticolă locală. Toți acești factori contribuie la identitatea vinurilor din această regiune. Soiurile precum Fetească Neagră și Merlot dezvoltă arome unice în această podgorie, transformând vinurile Misevi în opere de artă vinicolă autentic vrâncene.

Crama Misevi nu este doar o locație de producție a vinului; este un loc unde tradiția renascentistă întâlnește inovația modernă. Prin renovarea și modernizarea proceselor vinicole, Misevi își reinventează constant arta vinificației. Fiecare sticlă devine astfel o expresie autentică a caracterului și pasiunii care definesc această cramă.

In podgorie crama Misevi detine urmatoarele soiuri : Feteasca Alba ,Feteasca Regala, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Șarbă, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Cramposie Selectionata, Plavaie, Babeadca Gri, Taminer Roz, Babeasca Neagra, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot.

Vinurile Misevi sunt o invitație la descoperirea unor soiuri de vin nebănuite. Babeasca Gri și Șarba sunt vinurile cu care Misevi incanta din ce in ce mai multi iubitori de vinuri. Fiecare sticlă este o oportunitate de a explora diversitatea și autenticitatea vinurilor vrâncene.

Astăzi am ajuns la un domeniu viticol de peste 130 ha cu o cramă in Cotesti judetul Vrancea si una in Panciu , ambele fiind in continuă expansiune.

Prin aceste trei capitole, Misevi nu oferă doar vinuri; oferă o călătorie completă în lumea terroir-ului vrâncean, unde tradiția și inovația se întâlnesc sub semnul pasiunii pentru vin.

Log in

Nu ai încă un cont? Înregistrează-te acum